Veelgestelde vragen

De eerste landelijke CJG Opvoed-App is een aanwinst voor alle CJG´s in Nederland. Door met veel CJG´s samen te investeren in een App delen we de kosten voor ontwikkeling en beheer. Daar plukken we dus samen de vruchten van. Welke CJG´s gingen u voor?

 • Plaats eigen logo, contactgegevens en nieuws
 • Opvoedvragen komen binnen bij uw CJG
 • Maak eenvoudig online uw eigen CJG-App aan
 • Bied toegang tot landelijke database van opvoedthema's
 • left right

  Veelgestelde vragen

  Over de app

  Is de app gratis voor gebruikers?
  Ja, de app is gratis te downloaden in de App Store, zowel op een iPhone als op iPad.
  Waarom is er gekozen voor een app en niet voor een mobiele site?
  Heeft u zelf een smartphone? En bekijkt u dan liever de mobiele site van bijvoorbeeld nu.nl of heeft u de app van Nu.nl gedownload? Waarschijnlijk het tweede. Een app heeft veel meer mogelijkheden en speelt beter in op de functionaliteiten van de smartphone, bijvoorbeeld door de inzet van GPS en camera. Bovendien beschikken veel CJG´s al over een mobiele versie van de eigen website.
  Er wordt vaak gekozen voor een mobiele website, omdat apps erg kostbaar zijn. Door samen te investeren in een CJG app bieden we opvoeders en jongeren een middel van deze tijd en spreiden we de kosten. Ons doel is om van de CJG app dé opvoed-app van Nederland te maken.
  Waar komt de opvoed-informatie in de CJG app vandaan?
  De app maakt gebruik van de landelijke CJG informatiebank van Stichting Opvoeden. De inhoud is geschikt gemaakt voor gebruik in de app. Daarvoor was een andere structuur noodzakelijk; de inhoud is bijvoorbeeld gealfabetiseerd op onderwerp.
  Waarom is gekozen voor de huidige indeling en functionaliteiten?
  Het CJG is er voor vragen over opgroeien en opvoeden. Met die insteek is de app ingericht. Gebruikers kunnen er antwoorden vinden op hun vragen. Daarnaast is er ruimte voor het lokale CJG om zichzelf te profileren en eigen nieuws te verspreiden. Uiteraard kunnen gebruikers direct contact opnemen met het CJG uit hun woonplaats. Deze indeling biedt een goede basis die we in de toekomst aan kunnen vullen met leuke, nieuwe functionaliteiten.
  Wat is de doelgroep van de app?
  De app is geschikt voor alle iPhone-gebruikers. Meestal zijn ouders en opvoeders in het bezit van deze populaire smartphone, veel jongeren hebben de iets goedkopere Blackberry of Samsung Galaxy. De eerste doelgroep zijn dus de ouders/verzorgers. Bij voldoende animo (en dus budget) willen we een app-versie maken voor Blackberry en Android.
  Hoe willen jullie de app promoten in de doelgroep?
  Alle deelnemende CJG´s kunnen gratis gebruikmaken van een persbericht en het open vormgevingsbestand van een flyer (deze plaatsen we spoedig online op deze website). Die flyer kan naar eigen inzicht en in de eigen huisstijl worden aangepast en verspreid. Het CJG ´s-Hertogenbosch & Heusden verzorgt in samenwerking met communicatiebureau DamenRomijn de landelijke promotie van de app. Denk aan free publicity, het verspreiden van persberichten en het benaderen van populaire landelijke publieksbladen over opvoeden. Heeft u zelf een goed idee om de app onder de aandacht te brengen? Wij horen het graag! Mail uw idee naar info@damenromijn.nl t.a.v. Lennart Boven. Of benader ons via twitter: @cjgapp.

  Werken met de CJG app

  Kunnen meerdere mensen de content van de app beheren?
  Ja, dat kan. U ontvangt na aanmelding één username en password. Met deze inloggegevens kunnen meerdere medewerkers in het systeem. U zorgt zelf voor de (veilige) interne verspreiding van de inloggegevens.
  Moet je nieuwsberichten afzonderlijk op de app en de eigen website invoeren?
  Ja, de app heeft een eigen Content Management Systeem (CMS), in één keer invoeren in zowel uw website als in de app is dus niet mogelijk. Bedenk wel dat de app en uw eigen CJG-website andere communicatiemiddelen zijn. Voor de app kunt u het beste kort en krachtige teksten schrijven, waarbij het mogelijk is om door te linken naar de eigen site. Bij het plaatsen van zo´n link verschijnen meteen de social media iconen van Facebook, Twitter en e-mail om verspreiding van het nieuws te bevorderen. De app heeft daarnaast nog een extra mogelijkheid: u kunt er directe berichten naar de gebruikers mee versturen, zogenaamde pushberichten. Handig, wanneer bijvoorbeeld een bijeenkomst is afgelast of u mensen een herinnering wilt sturen.
  Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat moet ik doen?
  Stuur een mail naar de beheerder van de app, DamenRomijn communicatie & creatie t.a.v. Lennart Boven en vermeld de naam van het CJG. Wij streven ernaar om op werkdagen binnen 24 uur te reageren. U kunt ook bellen met 073 - 69 103 69. In het weekend zijn we helaas niet bereikbaar.

  Meedenken over de app

  Ik wil graag meewerken aan het verder ontwikkelen van de CJG app. Kan dat?
  Ja, graag! U kunt deelnemen in de op te richten werkgroep die waarschijnlijk maandelijks gaat overleggen over nieuwe ideeën, de promotie van de app, het up-to-date houden ervan en eventuele bugs. Samenwerken is erg belangrijk om de app succesvol te maken. Samen weten we namelijk nog beter welke vragen bij ouders, opvoeders en kinderen spelen en hoe we de app naar aanleiding daarvan het beste kunnen aanvullen. Aanmelden voor de werkgroep kan via info@damenromijn.nl, t.a.v. Lennart Boven.
  Ik heb een idee, maar wil niet in de werkgroep. Wat dan?
  Stuur uw idee of opmerking naar info@damenromijn.nl t.a.v. Lennart Boven. We bespreken uw bijdrage in de werkgroep.

  Kosten

  Zijn de genoemde kosten de enige kosten of moeten we zelf nog extra kosten maken?
  Ja, het zijn de enige kosten. U doet een eenmalige investering en betaalt daarna jaarlijks de licentiekosten. Wel moet u wellicht (geringe) kosten maken voor het creëren van uw eigen headerafbeelding. Daarvoor kunt u bijvoorbeeld terecht bij uw eigen reclame- of communicatiebureau. DamenRomijn communicatie & creatie kan u hierbij ook helpen. Voor het aanmaken en plaatsen van een headerafbeelding (zie voorbeeld hieronder van CJG Heusden) rekent DamenRomijn eenmalig €50,-. U dient bij hen uw logo in .eps aan te leveren plus eventuele huisstijlregels. Aanleveren kan per mail op info@damenromijn.nl.

  Logo CJG Heusden

  Voor meer informatie over de kosten, kijk op 'Wat kost het'

  Stoppen

  Ik wil mijn deelname stoppen. Hoe doe ik dat?
  U kunt jaarlijks stoppen met uw deelname aan de app. Op uw factuur vindt u de ingangsdatum van de licentie. Zorg dat u minimaal twee weken voor deze datum (het jaar na dato) opzegt. Anders betaalt u de licentiekosten voor het gehele komende jaar. Opzeggen kan door een brief te sturen of te mailen naar DamenRomijn communicatie & creatie:

  DamenRomijn communicatie & creatie
  T.a.v. Lennart Boven
  Van der Does de Willeboissingel 2
  5211 CA ´s-Hertogenbosch

  Of mail ons: info@damenromijn.nl
  Vermeld duidelijk om welk CJG het gaat.

  Staat jouw vraag er niet tussen?
  Laat het ons weten of bel 073 69 103 69 en vraag naar Lennart Boven.

  CJG App op Twitter